Scholing

De opleidingen voor shiatsu-massagetherapie en acupunctuur heb ik gevolgd aan Academie Qing Bai.
Het diploma SHO Registeropleiding Medische Basiskennis heb ik behaald aan de HVNA, welke voldoet aan de Plato-eindtermen en geaccrediteerd is door CPION. Dit zijn de drie vakopleidingen die de basis vormen van mijn praktijk.

Verder volg ik jaarlijks nascholingen t.b.v. uitbreiding van kennis en vaardigheden en de kwaliteitsbewaking van mijn beroepsuitoefening.
Relevante nascholingen betreffen bijvoorbeeld de 1-jarige opleiding Japanse behandeltechnieken (volgens de methode van Kiiko) en de meerdaagse opleidingen om effectief pijn te behandelen met shiatsu en acupunctuur (volgens de methode van Dr.Tan), ooracupunctuur, voetzonereflexmassage, stoelmassage en orgaanmassage (CNT) en voeding.
Voorts heb ik vele scholingsdagen gevolgd, die steeds een onderwerp behandelen zowel voor de oosterse als de westerse geneeswijzen (bijvoorbeeld slaapproblemen, depressie, gynaecologie, maag-darmproblematiek, neurologische aandoeningen, etc.).

Voorheen heb ik HBO Verpleegkunde grotendeels gevolgd en ben daarna gaan studeren voor docente Tekenen. Ik ben een aantal jaren in het middelbaar onderwijs als docente tekenen werkzaam geweest.