Over mij

Sinds 2008 ben ik werkzaam als shiatsu-massagetherapeute en acupuncturiste.
Mijn opleidingen heb ik met name gevolgd aan de Academie voor Chinese Geneeswijze Qing Bai. Daarnaast heb ik mijn diploma's voor medisch westerse basiskennis en volg ik jaarlijks nascholingen.

Als therapeut ben ik aangesloten bij de beroepsvereniging Zhong (De Nederlandse Vereniging voor Traditionele Geneeskunde), de KAB (Klachtencommissie Alternatieve Behandelwijzen) en sta vermeld in de zorggids.

Ik ben oprecht geïnteresseerd in mensen en geneeskunde. Zowel in de reguliere geneeskunde als in de TCG ben ik goed onderlegd. Acupunctuur en shiatsu-massage zijn in principe een op zichzelf staand, gesloten medisch systeem.

Maar ik kan de vertaalslag naar de regulirere geneeskunde goed maken. Dit geeft de mogelijkheid om oosterse en westerse geneeswijzen hand in hand met elkaar te laten gaan.

Het interessante van mijn vak is dat geen behandeling hetzelfde is, net als ieder mens uniek is. Ik stem de zorg zo goed mogelijk op maat af, werk volgens holistische wijze en bewaak ieders genezingsproces van intake tot ontslag.


Scholing

De opleidingen voor shiatsu-massagetherapie en acupunctuur heb ik gevolgd aan Academie Qing Bai.

Het diploma SHO Registeropleiding Medische Basiskennis heb ik behaald aan de HVNA, welke voldoet aan de Plato-eindtermen en geaccrediteerd is door CPION.

Dit zijn de drie vakopleidingen die de basis vormen van mijn praktijk.


Verder volg ik jaarlijks nascholingen t.b.v. uitbreiding van kennis en vaardigheden en de kwaliteitsbewaking van mijn beroepsuitoefening.

Relevante nascholingen betreffen bijvoorbeeld de 1-jarige opleiding Japanse behandeltechnieken (volgens de methode van Kiiko) en de meerdaagse opleidingen om effectief pijn te behandelen met shiatsu en acupunctuur (volgens de methode van Dr.Tan), ooracupunctuur, voetzonereflexmassage, stoelmassage en orgaanmassage (CNT) en voeding.

Voorts heb ik vele scholingsdagen gevolgd, die steeds een onderwerp behandelen zowel voor de oosterse als de westerse geneeswijzen (bijvoorbeeld slaapproblemen, depressie, gynaecologie, maag-darmproblematiek, neurologische aandoeningen, etc.).

Voorheen heb ik HBO Verpleegkunde grotendeels gevolgd en ben daarna gaan studeren voor docente Tekenen. Ik ben een aantal jaren in het middelbaar onderwijs als docente tekenen werkzaam geweest.


Reviews

Mijn ervaring met de behandeling van Floor Pieper Eerst kreeg ik een hele, goede, uitgebreide intake waarbij al mijn eerdere klachten en behandelingen aan bod zijn gekomen. Vanaf de eerste behandeling had ze een goed en duidelijk plan, wat in overleg met mij is uitgevoerd. Floor is uiterst deskundig in het combineren van verschillende benaderingswijze die voor mij tot het beste resultaat hebben geleid

Anja

Bij Floor kan ik onthaasten. Ze luistert goed en stemt haar behandeling af op mijn behoeftes. Ik vind het heel bijzonder hoe zij aanvoelt wat ik nodig heb. Mijn lichaam en geest krijgen een boost door de behandeling van Floor. En dat voelt iedere keer weer als een cadeautje.

Rachel

Er wordt door Floor Pieper uitvoerig en zeer deskundig op al mijn vragen antwoord gegeven. Ik ben heel blij dat ik bij haar onder behandeling ben. Zij neemt mijn klachten serieus en blijft zeer betrokken en in contact.

Beatrix

Ik kom al meer dan 11 jaar bij de praktijk Altijd voor een shiatsu massage. Vooraf worden tijdens een gesprekje de klachten besproken en daarna zeer vakkundig behandeld en weer pijnvrij naar huis. De praktijk is echt een aanrader.

Sjaak

De prettige wijze, de zorgvuldigheid en de deskundigheid van Floor zijn voor mij een reden dat ik sinds 2014 mij door haar laat behandelen. O. a. voor de ziekte van Dupuytren en arm- en knieklachten. Ook haar behandelingen voor het ontstoren van de operatie-littekens na een radicale prostatectomie hebben me goed gedaan. Bij de door Floor verrichte behandelingen is de positieve wisselwerking tussen haar en mij van invloed geweest op het gewenste resultaat omdat pijnbestrijding en herstel van gezondheid voor mij niet alleen een technisch, lichamelijk verhaal is.

Gregor

De behandelingen bij Floor zijn super goed! Ik ga zelf al zeker 7 jaar naar Floor om de 6 weken uit voorzorg van mijn lichaam en geest. Ik voel me altijd als herboren of door de accupentuur behandeling of een heerlijke massage. Echt een aanrader Floor

Monique